Stołówka szkolna Szkoły Podstawowej nr 11 w Będzinie poleca
dwudaniowe obiady (zupa i drugie danie) dla klas I-VIII
oraz całodniowe wyżywienie (śniadanie, obiad, podwieczorek dla oddziału przedszkolnego.
Wszystkie dania przygotowywane są na miejscu przez pracowników kuchni, wedle norm żywienia
oraz wartości kalorycznej dobranej ściśle do wieku dzieci.
JADŁOSPIS | 14.04.2025 – | 18.04.2025 |
Poniedziałek 14.04 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Zalewajka z ziemniakami na wędzonce | Batonik zbożowy |
pasztet drobiowy, ogórek | zabielana śmietaną z zieleniną, | |
zielony, jabłko, kakao | racuch drożdżowe z jabłkami | |
herbata z cytryną | jogurt owocowy, herbata z cytryną | |
Alergeny 1,3,7, | Alergeny 1,3,7 | Alergeny 1,8 |
Wtorek 15.04 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Pieczarkowa z makaronem na maśle | Banan |
polędwica sopocka, sałata | zabielana śmietaną z zieleniną | biszkopty |
pomidor, gruszka, kawa z | warzywa na patelnię z filetem z | |
mlekiem, herbata owocowa | kurczaka, ryż paraboliczny | |
kompot z owoców mieszanych | ||
Alergeny 1,3,7 | Alergeny 1,3,7,9 | Alergeny 1,3,7 |
Środa 16.04 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Szczawiowa z jajkiem na kurczaku | Soczek Kubuś |
jajko na twardo, sałata | zabielana śmietaną z zieleniną | paluchy kukurydziane |
papryka, zacierka na mleku | schab wieprzowy w panierce, | |
truskawki, herbata z cytryną | ziemniaki z koperkiem, marchewka | |
mini z masłem i cebulką | ||
woda z cytryna i miętą | ||
Alergeny 1,3,7 | Alergeny 1,3,7,9 | Alergeny 1 |
Kucharka | Intendent | Pielęgniarka |
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH: | ||
1. Zboża zawierające gluten. | ||
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | ||
3. Jaja i produkty pochodne. | ||
4. Ryby i produkty pochodne. | ||
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | ||
6. Soja i pochodne. | ||
7. Mleko i produkty pochodne. | ||
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | ||
9. Seler i produkty pochodne. | ||
10. Sezam i produkty pochodne. | ||
11. Dwutlenek siarki. | ||
12. Łubin i pochodne. |
KOSZTY POSIŁKÓW
Cena posiłków ustalana jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z Organem prowadzącym.
Odpłatność za posiłki:
KOSZTY POSIŁKÓW
Cena posiłków ustalana jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z Organem prowadzącym.
Odpłatność za posiłki:
SZKOŁA
W roku szkolnym 2024/2025 cena obiadu wynosi 5,50 zł.
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni roboczych w miesiącu x 5,50 zł = kwota do zapłaty zł
np. za 20 dni x 5,50 zł = 110,00 zł
Posiłki dla dzieci uczęszczających do szkoły w roku szkolny 2024/2025
będą wydawane od 5 września 2024 r.
ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
W roku szkolnym 2024/2025 cena poszczególnych posiłków wynosi:
- śniadanie – 3,00 zł,
- obiad – 5,50 zł,
- podwieczorek – 2,50 zł
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni żywieniowych x koszt posiłków
Posiłki dla dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego w roku szkolny 2024/2025
będą wydawane od 2 września 2024 r.
WPŁATY ZA ŻYWIENIE DZIECKA
Wpłaty za żywienie dziecka należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca (bezwzględnie należy przestrzegać tego terminu), wyłącznie na konto szkoły:
ING Bank Śląski 46 1050 1227 1000 0023 0093 3534
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH | |
1. Zboża zawierające gluten. | |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | |
3. Jaja i produkty pochodne. | |
4. Ryby i produkty pochodne. | |
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | |
6. Soja i pochodne. | |
7. Mleko i produkty pochodne. | |
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | |
9. Seler i produkty pochodne. | |
10. Sezam i produkty pochodne. | |
11. Dwutlenek siarki. | |
12. Łubin i pochodne. |
Godziny wydawania posiłków
Posiłki wydawane są w godz. 11:30 – 12:55