Stołówka szkolna Szkoły Podstawowej nr 11 w Będzinie poleca
dwudaniowe obiady (zupa i drugie danie) dla klas I-VIII
oraz całodniowe wyżywienie (śniadanie, obiad, podwieczorek dla oddziału przedszkolnego.
Wszystkie dania przygotowywane są na miejscu przez pracowników kuchni, wedle norm żywienia
oraz wartości kalorycznej dobranej ściśle do wieku dzieci.
JADŁOSPIS | 17.03.2025 – | 21.03.2025 |
Poniedziałek 17.03 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Pomidorowa z zacierką na kurczaku | Mus owocowy |
pasztet drobiowy, ogórek | zabielana śmietaną z zieleniną | |
zielony, mandarynka | ryż paraboliczny z prażonymi | |
kawa z mlekiem | jabłkami, cynamonem i bitą | |
herbata z cytryną | śmietaną, kompot z owoców | |
mieszanych | ||
Alergeny 1,3,7, | Alergeny 1,3,7,9 | Alergeny |
Wtorek 18.03 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Koperkowa z ziemniakami zabielana | Soczek KUBUŚ |
polędwica sopocka | śmietaną gulasz wieprzowy, kasza | |
sałata , pomidor, kiwi | jęczmienno-gryczana, buraki z | |
kakao, herbata owocowa | cebulą, herbata z cytryną | |
Alergeny 1,3,7 | Alergeny 1,7,9 | Alergeny |
Środa 19.03 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Zalewajka z ziemniakami na | JOGOBEELLA |
jajko na twardo, sałata | wędzonce zabielana śmietaną | |
papryka, jabłko | kluski śląskie z mięsem i omastą | |
zacierka na mleku | z cebuli, sałatka szwedzka | |
herbata z cytryną | kompot z owoców mieszanych | |
Alergeny 1,3,7 | Alergeny 1,3,7,9 | Alergeny 7 |
Czwartek 20.03 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Pieczywo mieszane z masłem | Brokułowa z kaszą jaglaną na | Rogalik z dżemem |
pasta z tuńczyka ze | kurczaku zabielana śmietaną z | woda z cytryna i miętą |
szczypiorkiem, ogórek | zieleniną, makaron spagetti z sosem | |
kiszony, truskawki, | mięsno-pomidorowym z warzywami | |
płatki czekoladowe z mlekiem | woda z cytryna i miętą | |
herbata owocowa | ||
Alergeny 1,3,4,7 | Alergeny 1,7,9 | Alergeny 1,3,7 |
Piątek 21.03 śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Tosty zapiekane z serem | Krem z pieczarek z grzankami | Gruszka |
żółtym, pomidor, ogórek | zabielany śmietaną z zieleniną | wafle ryżowe |
mix sałat, kakao, banan | filet z miruny w cieście naleśnikowym | |
herbata z cytryną | ziemniaki z koperkiem, kalafior | |
z masłem i bułką tartą, herbata | ||
owocowa | ||
Alergeny 1,3,7 | Alergeny 1,3,4,7,9 | Alergeny 1 |
Kucharka | Intendent | Pielęgniarka |
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH: | ||
1. Zboża zawierające gluten. | ||
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | ||
3. Jaja i produkty pochodne. | ||
4. Ryby i produkty pochodne. | ||
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | ||
6. Soja i pochodne. | ||
7. Mleko i produkty pochodne. | ||
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | ||
9. Seler i produkty pochodne. | ||
10. Sezam i produkty pochodne. | ||
11. Dwutlenek siarki. | ||
12. Łubin i pochodne. |
KOSZTY POSIŁKÓW
Cena posiłków ustalana jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z Organem prowadzącym.
Odpłatność za posiłki:
KOSZTY POSIŁKÓW
Cena posiłków ustalana jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z Organem prowadzącym.
Odpłatność za posiłki:
SZKOŁA
W roku szkolnym 2024/2025 cena obiadu wynosi 5,50 zł.
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni roboczych w miesiącu x 5,50 zł = kwota do zapłaty zł
np. za 20 dni x 5,50 zł = 110,00 zł
Posiłki dla dzieci uczęszczających do szkoły w roku szkolny 2024/2025
będą wydawane od 5 września 2024 r.
ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
W roku szkolnym 2024/2025 cena poszczególnych posiłków wynosi:
- śniadanie – 3,00 zł,
- obiad – 5,50 zł,
- podwieczorek – 2,50 zł
Sposób obliczania wysokości opłaty:
ilość dni żywieniowych x koszt posiłków
Posiłki dla dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego w roku szkolny 2024/2025
będą wydawane od 2 września 2024 r.
WPŁATY ZA ŻYWIENIE DZIECKA
Wpłaty za żywienie dziecka należy dokonywać do 10 dnia każdego miesiąca (bezwzględnie należy przestrzegać tego terminu), wyłącznie na konto szkoły:
ING Bank Śląski 46 1050 1227 1000 0023 0093 3534
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH | |
1. Zboża zawierające gluten. | |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | |
3. Jaja i produkty pochodne. | |
4. Ryby i produkty pochodne. | |
5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne. | |
6. Soja i pochodne. | |
7. Mleko i produkty pochodne. | |
8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje. | |
9. Seler i produkty pochodne. | |
10. Sezam i produkty pochodne. | |
11. Dwutlenek siarki. | |
12. Łubin i pochodne. |
Godziny wydawania posiłków
Posiłki wydawane są w godz. 11:30 – 12:55