Uczniowie klasy II b wykonali naturalny syrop wspierający odporność z imbiru, cytryny i miodu
Każdy z nich dostarczył odpowiednie rzeczy w celu wykonania zdrowego syropu nie tylko na kaszel, katar i przeziębienie, ale także profilaktycznego jego zastosowania
Do przygotowania syropu z imbiru, miodu i cytryny potrzebowaliśmy:
korzeń imbiru,
cytryna
5 łyżek miodu (np. lipowego czy spadziowego).
Cytryny należy pokroić w cienkie plasterki, układamy w słoiku. Imbir również kroimy w cieniutkie plastry. W wyparzonym słoju układamy składniki warstwami. Można zacząć od imbiru, czyli – najpierw warstwa imbiru, potem warstwa plasterków cytryny, a następnie 5 łyżek miodu. Znakomity syrop na kaszel, który ma dużo witaminy C, działa odkażająco, przeciwzapalnie i rozgrzewająco. Dodany do ciepłej herbaty uśmierzy ból gardła i rozgrzeje organizm.
Ułatwienia dostępu
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności